h) karta č. 3 – Filosofie

Ne nadarmo moudří tvrdili a tvrdí, že filosofie je matkou všech věd a nejen jich, ale i Života jako takového. A tak teprve filosofie, pokud se do ní vnoříme, nám může poskytnou ten spolehlivý opěrný bod. A co je základním stavebním kamenem filosfie?

Ať si říká kdo chce, co chce, základem filosofie je pochybnost, údiv, otázka, vystoupení z …, nový pohled, znovu-sken a další jiné formy znovuprověřování. Z toho ovšem vyplývá i celá ne zcela triviální metodologie poznání a tvořivosti jíž je vhodné se držet pokud nechceme ztratit kontakt s realitou, který je při řešení rozličných úkolů Života naprosto nezbytný. Řízení na základě iluze vede k problémům a krajním případě ke svému krachu, což má obvykle neblahý dopad nejen na objekt řízení, ale systém řízení samotného. Souvislostí z naznačeného odvozených se nabízí celá další řada…

I filosofie samotná a její známější nositelé (filosofem by se měl stát každý člověk!) se může stát (což nám potvrzuje historie i současnost) stejně jako všechny ostatní priority zobecněných prostředků/zbraní řízení obětí koncepce v níž se nachází. Proto nejdůležitější a zároveň ve své podstatě nejjednodušší způsob obrany, kdy se nějaká koncepce snaží uzurpovat metodologickou nezávislost první vědy danou Bohem, spočívá v každého osobním aktivním zapojení se do proudu pochybnosti. Nejde zde ovšem o mystifikační obsah pojmu pochybnost ve smyslu věčné negace, třebaže zde pojem negativity sehrává klíčovou roli, ale především ve smyslu nepřímosti, neboli skrytosti podstaty Všehomíra v informačně- algoritmickém zakotvení.

I tak budiž vznesen obdiv těm, jež se proti ďábelským silám snažili na poli filosofie vystoupit. Jedná se vždy o velmi obtížný úkol na hraně. A těm, kdo raději z důvodu zbabělosti upadly do beznadějného víru grafomanství, ty nezbývá než politovat, neboť sám Život nastaví jejich výtvorům a ten strašlivý obraz spatří nejen oni sami, ale všichni ostatní.

Číst díla všech možných filosofů je potřeba pro získávání znalostí a seznamování se především s cestami, které jsou již zavřené. Také je v pracech autorů třeba sledovat, jak na ně působilo uzurpátorství převládající mocenské v drtivé většině nepravdověrné kliky. A jak se s tímto působením vypořádali…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..